Partile unui motor electric

Exista mai multe tipuri de motoare electrice, dar toate au unele parti similare. Fiecare motor are un stator, care poate fi un magnet permanent sau fire izolate indoite. Rotorul se afla la mijloc (de cele mai multe ori) si este supus la campul magnetic creat de stator. Rotorul se roteste in timp ce polii sai sunt atrasi si respinsi de polii din stator. La un motor fara perii pe curent continuu, rotorul este la exterior, la alte motoare functioneaza acelasi principiu inversat, cu electromagnetii la exterior.

Forta unui motor
Puterea motorului (cuplul) este determinata de tensiuneasi lungimea firului intr-un electromagnet in stator, cu cat mai lung este firul (ceea ce inseamna mai multe bobine in stator) cu atat mai puternic este campul magnetic. Acest lucru inseamna mai multa putere pentru a porni rotorul.
Armatura – partea rotativa a motorului –aceasta era numita in trecut„rotor”, sustine bobinele de cupru rotative, care sunt strans ascunse in aceasta. O carcasa neteda protejeaza bobinele de deteriorare.
Stator – Carcasa si bobinele care alcatuiesc exteriorul motorului. Statorul creeaza un camp magnetic stationar.
Indoitura sau „bobina” – fire de cupru infasuratein jurul unui miez folosit pentru a crea sau a primi energie electromagnetica.

Sarma folosita in infasurari trebuie sa fie izolata. La unele motoare veti vedea sarma cepare a fi goala, nu este, este pur si simplu emailata cu un lac transparent. Cuprul este cel mai frecvent material pentru infasurari. Aluminiul este de asemenea folosit, dar trebuie sa fie mai gros pentru a transporta aceeasi sarcina electricain conditii de siguranta. Bobinele din cupru permit un motor de dimensiuni mai mici.
Arderea unui motor, depanare:

In cazul in care un motor este rulat pentru prea mult timp sau la o sarcina excesiva, acesta poate „arde”. Acest lucru inseamna ca temperatura ridicata a provocat izolatia infasurarii sa se rupa sau sa se topeasca, infasurarile apoi se scurtcircuiteaza, atunci cand se ating si motorul este deteriorat.
Colivie – a doua bobinaintr-un motor cu inductie.

Inductie – generarea fortei electromotoare intr-un circuit inchis de un flux magnetic variabil prin circuit. La un model AC nivelul de putere creste si descreste, acest lucru incarca bobina pentru un moment creand un camp magnetic. Atunci cand puterea scade in ciclu, campul magnetic nu poate fi sustinut si se prabuseste. Aceasta actiune transfera puterea prin magnetism in cealalta infasurare sau bobina.

Indiferent de aplicatia pentru care aveti nevoie de un motor, la Braco veti gasi produsul potrivit. Puteti alege dintr-o gama larga de motoare electrice trifazate, motoare electrice cu 2 turatii, motoare electrice speciale, motoare electrice antiexplozive, motoare electrice cu frana, motoare electrice curent continuu, motoare cu rotor bobinat sau motoare inalta tensiune.

Pentu toate aceste produse Braco va ofera garantie si servicii de reparare, precum si un stoc mare, in cazul in care aveti nevoie urgenta de unul dintre produsele companiei. Motoarele electrice Braco sunt de o calitate superioara prezentand o lunga durata de functionare si o fiabilitate ridicata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *