Un zâmbet care să îţi schimbe viaţa!

Niciodată nu îţi vei da seama cât de mult valorează un zâmbet decât în momentul în care inima îţi va fi furat cu ajutorul lui. Un zâmbet care să îţi schimbe viaţa, unul care să ne facă inima să vibreze de fericire de fiecare dată când îl vedem. Ei bine, treaba asta cu zâmbetul este, recunosc, relativă. De ce? Pentru că trebuie să ai un zâmbet impecabil sau măcar special, pentru că de… nimeni nu va fi atras de un zâmbet ştirb! O să îmi spuneţi că fiecare zâmbet în parte este special şi diferit de la o persoană la alta, total de acord, dar un zâmbet special nu îşi poate revendica acest titlu dacă nu este îngrijit.

Aşa că dacă vă doriţi să atrageţi atenţia cu zâmbetul vostru, să impresionaţi şi să cuceriţi, ar fi bine să daţi din când încât şi pe la stomatologie şi să vedeţi care e treaba cu zâmbetul vostru. Poate după vizita la un medic ortodont veţi constata că aveţi nevoie de un tratament de ortodonţie. Ortodonţia este partea stomatologiei care se ocupă cu prevenirea și tratamentul pozițiilor defectuoase ale dinților. Acest tratament este unul benefic, pe lângă fătul că veţi avea dinţii perfect aliniaţi şi îi vei impresiona pe cei din jurul tău cu al tău zâmbet, îţi vei restabili şi funcţia masticatorie.

Zâmbetul are o importanţă semnificativă în relaţionarea cu alte persoane. Este cel care ne poate aduce avantaje, dacă suntem purtătorii unui zâmbet perfect, dar şi dezavantaje – dacă zâmbetul nostru nu este atât de minunat pe cât ne-am fi dorit noi.

Ai fi tentat să spui că aspectul nu contează, dar din păcate el contează foarte mult în ziua de astăzi. Contează tot în ziua de astăzi, de la felul în care arăţi şi zâmbeşti, până la modul în care te îmbraci, gesticulezi şi vorbeşti. Iar dacă zâmbetul tău nu este unul perfect, vei fi catalogat și judecat în funcție de el. De aceea cel mai bine este să mergi din timp la medicul dentist. Și să discuți cu acesta toate problemele tale dentare pentru a găsi împreună o soluție.

De obicei lucrurile negative ies în evidenţă, e un mecanism de autoapărare – aş spune eu. E un mecanism prin care încercăm să ne evidenţiem calităţile noastre scoţând în faţă defectele altora.  Ați putea spune că aceasta este cea mai slabă modalitate de autoapărare pe care o persoană o poate folosi, dar ai fi surprins dacă ai ști cât de mare este numărul persoanelor care folosesc aceasta modalitate. De ce? Pentru că aspectul este și va fi cel mai la îndemână „câmp de bătaie”. Așa co nu-i lăsa pe alţii să te judece după modul în care arăţi, mergi la dentist şi rezolvă-ţi problemele dentare, iar apoi zâmbeşte din toată inima. Zâmbeşte ca şi cum nimeni în jurul tău nu ar mai avea un asemenea zâmbet. Zâmbeşte de parcă tu ai avea rezolvările tuturor problemelor de pe acest pământ, zâmbeşte de parcă ai fi invincibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *