Arhiva lunii septembrie 2015

CHILIA VECHE- CENTRUL TURISTIC AL DELTEI DUNARII

Delta Dunarii este, probabil, cel mai frumos obiectiv turistic din Romania, loc ce se face remarcat atat prin traditionalism, cat si prin exotism datorita imbinarii deosebite dintre elementele care compun peisajul.

Acestea sunt motivele pentru care Delta Dunarii este vizitata de un numar mare de turisti anual, in special in perioada verii. Printre obiectivele de interes turistic de insemnatate din zona se numara:

  • Muntii Macinului
  • Marea Neagra
  • Cetatea Histria, cel mai vechi oras atestat documetar de pe teriroriul Romaniei
  • Situl arheologic de la Visina
  • Rezervatia naturala Rosca Buhaiova, care gazduieste cea mai mare colonie de pelicani din Europa
  • Schitul de calugari Sfantul Atanasie (Manastirea Stipoc), singura manastire din Delta Dunarii, edificiu construit integral din lemn

Asadar, devine necesar pentru turistul interesat sa guste din plin spiritul deltei gasirea acelor unitati de cazare care sa ofere posibilitati multiple de petrecere a timpului, astfel incat in doar cateva zile, fiecare vizitator sa se poate bucura de cat mai multe dintre obiectivele turistice ale zonei.

Singura calitate care imbina in mod fericit toate cerintele, fie ele cat de exigente, ale turistilor dornici de aventura este Chilia Veche, localitate lacustra situata pe malul drept al bratului Chilia.

In Chilia Veche se poate da curs tuturor dorintelor pe care un turist le-ar avea legat de Delta Dunarii. Astfel, pe langa faptul ca superba localitate lacustra se descopera prin peisaje de vis si oameni primitori care sunt gata oricand sa gazduiasca si sa indrume orice ratacitor, in Chilia Veche pot fi intreprinse si orice fel de activitai de inters turistic deoarece localnicii organizeaza expeditii in natura, in cadrul carora oricine ajunge sa cunoasca toate frumusetile zonei si sa se conecteze cu spiritul locului.

Mancarea reprezinta, la randul sau un bun motiv pentru care Chilia Veche nu ar trebui evitata in cadrul unei incursiuni in Delta. Este deja bine cunoscut faptul ca atunci cand ajungi in Delta Dunarii iti doresti in primul rand sa mananci peste si preparate din peste deosebite, pe care nu ai avea posibilitatea sa le incerci in alta parte. Ei bine, preparatele specifice zonei se regasesc la tot pasul. Ciorba de peste foarte condimentata si gatita din mai multe soiuri de peste, saramura de peste, icre proaspete, icre sarate la butoi, peste la protap, batog de peste sau clestii de rac fripti in jar sunt doar cateva dintre felurile de mancare ce ar trebui incercate la o vizita in Delta Dunarii.

Pe langa toate acestea, in Chilia Veche exista o unitate de cazare in care se acorda o deosebita atentie aspectului culinar al calatoriei in Delta Dunarii, si anume Limanul Resort. In acest loc, turistii beneficiaza de una dintre cele mai placute experiente de acest gen din tara. Aceasta unitate de cazare pune la dispozitiz turistuilor care aleg sa ii treaca pragul atat feluri traditionale pe baza de peste, cat si mancaruri sofisticate pe baza de fructe de mare sau alte specialitati specifice locului. Totodata, in ofertele de cazare de la Limanul Resot sunt incluse cine traditionale pescaresti cu foc de tabara, seri de barbeque pescaresti, dar si cursuri de gatit specialitati locale. Tot in pachetele speciale pentru turistii care hotarasc sa isi petreaca vacanta la Limanul Resort sunt incluse si degustari de vinuri. In cadrul acestora, norocosii care au ales Chilia Veche si Limanul Resot se desfata cu cele mai bune vinuri pe care le-au gustat vreodata.

Asadar, este bine de stiut pentru toti cei care hotarasc sa aleaga ca si destinatie de vacanta Delta Dunarii ca locul in care pot imbina cel mai potrivit activitatile distractive cu cele de cunoastere a locului este Chilia Veche.

 

Traim intr-o lume cat mai ecco

Eu si sora mea ne plimbam, iar ea a inceput sa imi poveseasca anumite lucruri, cum ca s-a plictisit sa poarte aceleasi sandale si acum ar dori ceva nou, ceva in care sa se simta foarte bine.  Am stat putin timp si am analizat ceea ce ea imi spunea si mi-am amintit inevitabil ca am vazut undeva un magazin online cu toate categoriile de incaltari, fie elegante, fie sport sau chiar sandale. Nu am mai asteptat si i-am spus surorii mele despre uimitorul site care a facut furori in viata oamenilor care au intrat si au achizitionat incaltari exact pe gustul si nevoile lor.

Imediat dupa ce i-am spus surorii mele, am mers acasa si am intrat pe site-ul ecco-shoes.ro pentru a vedea ce poate sa isi aleaga, intr-adevar erau atat de multe lucruri frumoase pe site, incat nu stiai ce sa alegi. Am asteptat cateva momente, pana sora mea s-a hotarat si a ales Sandale Dama Piele Nubuc Ecco Buillon II, a fost incantata datorita culorii pe care ii avea, dar si de felul in care aratau si pe deasupra, aveau si un pret accesibil. Pe langa aceste sandale superbe, a mai dorit sa comande ceva, niste pantofi casual pentru a iesi in parc la plimbare sau pentru alta locatie.

Nu am mai asteptat si am dat comanda pe site, iar in cateva zile au fost acasa. Toate aceste lucruri au impins-o pe sora mea, dar si pe mine sa ne abonam la noile colectii de incaltari aparute in acest sezon. Firma Ecco iti ofera o viata Ecco, precum si o multitudine de factori pozitivi. Descopera noile idei de a crea incaltaminte pentru confortul tau. Simplitatea este o trasatura pe care Ecco doreste sa o puna in valoare prin modurile de confectionare a incaltamintelor. Fii si tu in pas cu acest lucru.

Este foarte important sa iei in considerare acest aspect. Firma Ecco s-a dezvoltat enorm prin colectiile de sandale Ecco, iar in fiecare zi comenziile cresc uimitor. Pe site o sa gasesti incaltari care se potrivesc pentru orice ocazie, asa ca nu trebuie sa iti faci griji. Ei se gandesc la tine pentru orice eventualitate. De asemenea, echipa firmei pune accent pe lejeritatea picioarelor tale, creand in fiecare zi cu profesionalism. Ecco te invita sa descoperi o noua lume a confortului si a satisfactiei. Daca ai copii, cu atat mai bine, pe site vei gasi incaltari de orice tip si pe gustul fiecaruia.

Odata ce ai comandat online si in cazul in care incaltamintea respectiva nu este potrivita pentru piciorul tau, se poate returna in 30 de zile, transportul fiind gratuit. Instiinteaza-i si pe prietenii tai de firma Ecco si sfatuieste-i sa achizitioneze si ei sandale Ecco sau sa beneficieze de marile reduceri. Ecco te salveaza de incomoditate si iti ofera incaltaminte de piele si de inalta calitate. Acestea sunt create special ca piciorul tau sa respire si sa nu prezinte urme de transpiratie.

Lentilele de contact cosmetice

Ce sunt lentilele de contact cosmetice?
Lentilele de contact cosmetice sunt formate, in general, dintr-un inel de culoare neagra care inconjoar lentile la exterior, acesta are rolul de a largii irisul, si din partea colorata, care schimba culoarea ochiului si ii da un aspect adorabil. Lentilele de contact cosmetice sunt foarte populare in intreaga lume. Cantareti celebri precum Lady Gaga, obisnuiesc sa poarte astfel de lentile in videoclipurile si concerte lor.

In general, lentile de contact cosmetice nu au dioptrii, adica se folosesc fara prescriptie medicala, deoarece nu interfereaza cu vederea. In plus, lentilele de contact cosmetice sunt perfecte pentru ocazii speciale, cum ar fi petreceri de Halloween, petreceri tematice, baluri, etc.

De ce sa porti lentile de contact cosmetice?

• O modalitate simpla de a aduce ceva nou si un pic de nebunie ochilor tai.
• Vei arata mai misterios, rece si, de ce nu, magic.
• Se imbina perfect cu orice tip de tinuta, fiind foarte versatile.
• Nu sunt foarte scumpe, oricine permitandu-si o pereche.
Ce trebuie sa stii despre lentilele de contact cosmetice.
• Nu trebuie sa dormi cu ele la ochi.
• Daca esti purtator de ochelari de vedere, consulta un medic oftalmolog inainte sa cumperi o pereche de lentile de contact cosmetice.
• Atunci cand cauti lentile de contact cosmetice, trebuie sa verifici daca sunt acestea produse sub Directiva UE privind produsele cosmetice si sub control de calitate ISO.
• Inainte de purtare, ca orice alt tip de lentila de contact, lentilele trebuie sa fie sterilizate cu solutie speciala.
• Lentilele cosmetice nu sunt transmisibile.
De unde cumperi lentile de contact cosmetice?

Sub moto-ul „Da culoare vietii, cu ajutorul lentilelor de contact colorate”, magazinul online Lenscorner.ro iti pune la dispozitie o gama foarte larga de lentile de contact cosmetice. Aici gasesti lentile de contact in nuante de albastru, verde, gri, violet, UV, etc. la cele mai bune preturi de pe piata. Lentilele sunt fabricate in Marea Britanie, in conformitate cu Directiva UE privind produsele cosmetive.
Nu mai sta pe ganduri, vino in magazinul de lentile cosmetice Lenscorner.ro!

Un fotograf pentru o nunta

Fie ca vorbim de acele ultime ore de dinaintea unei nunti, de primii pasi facuti in biserica sau chiar de petrecerea de la restaurant cu totii avem nevoie de pastrarea cat mai vie a acelor amintiri. Multi dintre voi vor spune bine hai sa apelam la un cameramam, bine nu spun ca el nu are niciun folos, dar ma intreb cati dintre voi stiti ca un simplu fotograf poate cu ajutorul pozelor sa va prezinte fix acele momente importante.

Fotograf nunta Bucuresti este unul dintre cei mai buni fotografi pe care i-am intalnit, cu fiecare poza facuta reuseste sa surprinda din ce in ce mai mult sentimentele cuplului, fiecare poza ajunge sa aiba o semnificatie aparte. Se poate observa foarte clar profesionalismul si in acelasi timp atentia pe care o acorda fiecarui moment.

Nu este usor sa fi pregatit sa surprinzi momentele acelea spontane, trebuie sa stii cand sa apesi pe butonul aparatului, cand sa urmaresti miscarile mirilor. Tocmai acesta este farmecul imaginilor realizate de acest fotograf nu prezinta nicio urma cum ca ar fi programat acel moment, sunt realizate sponatan si surprind toate sentimentele.

Cu totii ne dorim sa pastram alaturi de noi fiecare secunda, fiecare minut din aceea zi perfecta si sa putem si peste cativa zeci de ani sa ne reamintim cat de bine ne-am simtit, cat de emotionati eram sa facem unul dintre cei mai importanti pasi din viata noastra ca si cuplu.

Fiecare dintre noi cred ca isi doreste sa aiba mereu o fotografie care sa il transfere inapoi in aceea zi, sa il ajute sa retraiasca acele momente sa poata citi din nou iubirea si gandurile ca totul va fi mai bine o data ce acest pas mare va fi realizat. Este foarte important de asemenea ca fotograful sa fie unul comunicativ, care sa reuseasca sa ne indeplineasca dorintele si asteptarile eu cred ca l-am gasit, voi ce ziceti?

Ecco stie ce vrei

Viata ta va avea din nou culoare odata ce vei auzi asta. Stiu ca pana acum, poate a parut complicat faptul ca nu stii ce tinuta ar fi potrivita sau ce sa porti in picioare. Pana acum te-ai intrebat daca vei intalni la un moment dat ocazia de a purta ceva simplu si in primul rand comod. Vreau sa iti spun ca timpul pe care la- i asteptat deja s-a scurs si firma Ecco ti-a pregatit multe produse, unde cu siguranta le vei adora. Ei stiu cel mai bine care este preferinta clientului, creand astfel doar lucruri noi, cum ar fi incaltamintea.

Barbatii si femeile au gusturi mai aparte, iar deosebirea dintre ei se vede prin ceea ce poarta, iar cei de la aceasta firma adauga tot timpul colectii surprinzatoare pentru fiecare dintre ei. Bucura-te si tu de adevaratele oferte puse la dispozitie pentru buzunarul tau. In aceasta vara nu vei duce lipsa de reduceri, mai ales ca pentru tine s-au expus peste 400 de modele la reducere, unde te asteapta sa le descoperi si sa le incerci cat mai repede posibil.

Pe site-ul ecco-shoes vei lua la cunostinta cele mai picante detalii despre cum poti sa faci comanda sau in cat timp pot ajunge la tine. De asemenea, te tin la curent cu tot ce se intampla si beneficiile care vin odata cu comanda. Achizitioneaza orice produs si nu vei avea nimic de pierdut, ba din contra Ecco stie cum sa te faca fericit sau sa iti faca ziua frumoasa.

Daca intri pe site-ul mentionat mai sus, vei vedea toate categoriile de incaltaminte pentru femei, barbati si copii. Este un lucru uimitor ca poti sa ii faci o surpriza copilului tau sau prietenei tale sau prietenului tau, de ce nu? Aceste colectii de incaltaminte prezinta toate marimile si sunt clasificate pe culori diferite, depinde de gustul fiecaruia. Modelul, nici nu mai vorbesc. Sunt foarte atragatoare si te conving pe loc sa le cumperi.

Nu poti rezista cand vezi un model confectionat din piele naturala si mai ales culoarea aceea intensa, care te lasa fara cuvinte. Lumea ta se schimba odata cu inspiratiile Ecco. Vrei sa mergi la mare cu familia, insa nu ai tot ce iti trebuie? Compania te asigura cu toate produsele de care ai putea sa ai nevoie intr-o asemenea locatie, incepand de la incaltaminte, unde intra: sandale, balerini, bocanci,iar pentru evenimente mai speciale sunt pantofi eleganti, sport sau casual, la fel si in privinta femeilor.

Ecco iti ofera si genti de calatorie pentru aceasta vacanta, unde sa iti pui toate lucrurile pe care le vei lua cu tine acolo. Poti sa iti alegi si diferite accesorii, incepand de la curele, sosete si portmoneuri. Suna interesant, nu-i asa? Ai sansa de ati completa garderoba cu incaltamintele Ecco si de a da drumul imaginatiei atunci cand nu stii ce sa iei porti astazi in functie de vestimentatie. Echipa firmei te indruma sa faci alegerea corecta.

De venit, de mancat, de stat

Articolul asta il scriu pentru toti cei care sunt din Bucuresti, dar si care sunt din provincie. Adica pentru toata Romania. Bai, daca aveti cumva drum spre Bucuresti si o ora – doua ca sa ajungeti sa mancati o mancare buna, calda care se aseaza numai bine la stomac atunci fiti siguri ca nu veti fi dezamagiti. Ce restaurant calumea am gasit stiu doar eu.

Si acum si voi pentru ca v-am atasat link-ul ceva mai sus si cu doar un link va puteti muta pe site-ul lor in cazul in care va este foame chiar acum. Daca nu va este chiar acum si puteti sa mancati mai tarziu atunci trebuie sa va spun ca trebuie neaparat sa stiti faptul ca este unul din cele mai bune restaurante unde am mancat.

Mi-a placut servirea, mi-a placut felul in care ospatarul mi-a vorbit, mi-a placut felul in care te primesc la masa si mi-au mai placut si meniurile. Un singur lucru nu stiam: ca poti veni si cu rezervare online la restaurant in Victoriei. Ce inseamna asta?

Ca tu daca ai chef sa mananci maine seara sau in seara asta la ei la restaurant, iti faci o rezervare pe internet si gata, totul este rezolvat, poti sa-ti faci griji pentru alte chestii si treburi, dar nu pentru mancare caci o sa aiba ei grija de tine. Mie mi-a placut tare mult si de aceea va indemn si pe voi sa mergeti si sa mancati o data la ei.

Doar sa probati ceea ce v-am spus. Sunt convins ca o sa va placa atmosfera de acolo de cand intrati pana cand o sa plecati. Si tot o sa mai vreti sa mergeti. Stiu acest lucru pentru ca si eu am fact acelasi lucru si va recomand acum acest restaurant numai bun de mancat orice.

Cum combatem poluarea fonica

Pornesc sa scriu acest articol de la zgomotul pe care il fac masinile si geamurile mele nu faceau fata de nici un fel. Am incercat toate metodele si tot degeaba, tot se auzea un zgomot foarte puternic. Tot nu reuseam sa adorm noaptea exact atunci cand „ti-e lumea mai draga”. Atunci cand simti efectiv ca pici din picioare ca ti se inchid ochii si ca vrei ca toate aceste lucruri sa se termine doar cu tine intr-un pat si o perna pe care sa adormi.

Si asta fiind vara. Iar deodata incepi sa auzi numai zgomot de masini si de tevile lor de evacuare. Si atunci iti dai seama ca geamul tau nu poate face fata deloc. Si pentru acest lucru am zis ca trebuie neaparat sa ma uit de niste termopane caci e foarte serioasa treaba si mai ales, nu este de glumit cu asa ceva. Somnul in familia mea este sfant si trebuie respectat.

Iar pentru acest lucru am cautat tamplarie pvc pe internet si am gasit niste geamuri foarte bune de la Klador, geamuri care isi merita toti banii. Cred ca acum v-ati dori si voi sa dormiti asa cum dorm eu, adica lejer, fara probleme si fara ca somnul meu sa mai fie deranjat de orice alta masina care si-a mai pus nu stiu ce teava de evacuare. Sunt eficiente si ma protejeaza acest geam termopan de poluarea fonica, daca vreti sa o numim astfel. Imi plac si forma geamurilor si faptul ca nu scartaie. Sunt usor de intretinut si mai ales, sunt si protectoare cu tine asa cum scriam in randurile de mai sus. Eu am ales.