Reguli de bun simt atunci cand iesim la restaurant

Orice seara in oras trebuie sa fie cu totul si cu totul deosebita. Pentru un plus de savoare, ideal ar fi sa fumezi si o narghilea Bucuresti daca iti place sa fumezi ocazional sau daca esti de obicei fumator. De ce narghilea? Pentru ca narghileaua nu e ceva ce poti fuma la orice pas. In cazul in care cauti o narghilea Bucuresti cu adevarat de calitate, mergi la Azuko in centrul vechi sau in Iancului si bucura-te de o narghilea cu aroma de menta, mar, cirese, pepene rosu, pepene galben, vanilie, lamaie, portocala si multe alte arome inedite.

Daca te gandesti la pret, pretul este unul acceptabil. O narghilea la Azuko te va costa doar 17 lei. In plus, in localurile Azuko poti bea o cafea buna sau poti savura mancaruri delicioase, toate astea intr-o atmosfera placuta si relaxanta.
Nu toata luma insa stie cum trebuie sa se poarte la un restaurant. Si nu e nici o rusine sa te informezi. Mai rusine e sa nu stii ce ai de facut pentru a te comporta in mod civilizat. In continuare vom vorbi despre o serie de reguli pe care e bine si frumos sa le respecti.

In primul rand, ai in vedere faptul ca punctualitatea este deosebit de importanta. Trebuie sa fii acolo la timp indiferent daca ai fost invitat/a sau daca tu ai invitat la restaurant o anumita persoana. Acum, bineinteles ca se pot intampla lucruri neprevazute. Insa, una e sa fie un accident in trafic si sa nu poti inainta si alta e sa intarzii pentru ca nu stiai cum sa te imbraci.
Daca esti barbat si intri in restaurant impreuna cu o persoana de sex feminin, trebuie ca mai intai sa intri tu ca barbat, mai apoi femeia. Poate o sa ti se para ciudat, insa lipsa de bun simt e daca procedezi altfel.
Cand te afli intr-un restautant, evita sa sufli in mancare sau in bauturile calde. Ai rabdare ca acestea sa se raceasca pentru a fi mancate, deoarece suflatul in mancare sau in bauturi nu e un gest de bun simt.
Urmatoarea regula ar trebui sa fie cunoscuta de toata lumea si sa fie respectata in orice imprejurimi, nu doar in restaurant. Nu se vorbeste cu gura plina! Este o regula care trebuie respectata asa cum spuneam mereu. Termina mancarea din gura, apoi vorbeste in voie.

Vorbitul la telefon in permanenta este o problema a zilelor noastre. E total lipsit de bun simt sa stai mereu cu ochii in telefon sau sa vorbesti minute in sir cand esti in oras cu cineva. Daca iti suna telefonul si trebuie neaparat sa raspunzi, scuza-te, raspunde si incheie convorbirea cat mai repede. Astfel arati respect fata de persoana sau de persoanele care se afla la masa cu tine.
Acestea sunt doar cateva reguli simple, dar importante. Incearca sa le respecti de fiecare data si pe acestea, dar si pe altele pe care le-ai mai auzit sau citit de-a lungul timpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *