McLaren și Logitech G fac echipă pentru competiția WORLD’S FASTEST GAMER

Albert Park, Melbourne, Australia. Saturday 25 March 2017. World Copyright: Steven Tee/LAT Images ref: Digital Image _R3I9797
World’s Fastest Gamer este o colaborare între McLaren, Logitech G, lider mondial în domeniul perifericelor și echipamentelor destinate gaming-ului și fondatorul celebrului joc GT Academy, Darren Cox. Pe lângă aceștia, echipei McLaren se mai adaugă alți doi parteneri: platforma media sportivă GIVEMESPORT și Sparco, inovatorul brand din lumea sporturilor cu motor și a simulatoarelor auto.
Formatul urmărește să găsească cei mai buni gameri din lume de pe mai multe platforme dedicate curselor auto, care urmează să se dueleze pentru a descoperi “campionul campionilor”.
Câștigătorului i se va oferi un contract timp de un an cu celebra echipă McLaren pentru a lucra în calitate de pilot pe simulator. Acesta va lucra cu ingineri atât la McLaren Technology Centre, cât și pe circuitele de Grand Prix din întreaga lume pentru a dezvolta și a îmbunătăți echipamentul condus în realitate de către pilotii echipei: Fernando Alonso și Stoffel Vandoorne.
Fiind considerat „cel mai bun loc de muncă în esports”, bătălia pentru a găsi cel mai nou recrut de la echipa McLaren va putea fi vizibilă în fiecare etapă, prin intermediul unui canal YouTube dedicat și a canalelor de social media ale McLaren. Șase finaliști internaționali vor fi selectați de către experți atât în jocuri, cât și în Formula 1, pentru a se alătura competiției din acest an. Alți patru finaliști vor fi selectați din evenimentele de calificare online care se vor desfășura pe timpul verii 2017.

Marea finală, care va avea loc în toamnă la McLaren Technology Centre, îi va supune pe toți cei 10 finaliști la unul dintre cele mai riguroase interviuri din lume. Nu numai că aceștia vor lupta unul împotriva celuilalt, jucând pe o varietate de jocuri pe diferite platforme, dar vor trebui să-și demonstreze și cunoștințele de inginerie, abilitatea de a lucra ca parte a unei echipe și să afișeze puterea mentală și fizică, absolut necesare pentru o poziție unică.

Directorul executiv al McLaren Technology Group, Zak Brown, a declarat:
„Aceasta este o oportunitate incredibilă – nu numai pentru industria jocurilor electronice, ci și pentru toată lumea de la McLaren și din motorsport în general. Am fost martorii creșterii
jocurilor electronice sportive online și, chiar acum, paralelele dintre lumea reală și cea virtuală nu au fost niciodată mai aproape. Este momentul potrivit pentru această acțiune unică și interesantă; una care conectează lumea curselor auto și cea a jocurilor electronice într-un mod care nu a mai fost niciodată explorat. Sunt deosebit de mândru că McLaren, alături de partenerii noștri Logitech, Sparco și GIVEMESPORT, a anunțat că este primul brand de sport și tehnologie care se aventurează în lumea diversificată a sporturilor electronice. World’s Fastest Gamer (Cel Mai Rapid Jucator) are drept scop democratizarea procesului de

descoperire a celui mai bun concurent virtual al motorsportului. Concursul nu se limitează la o singură platformă sau la un anumit joc; Suntem foarte dornici să nu restricționăm accesul oamenilor, ci mai degrabă să urăm bun venit comunității gamerilor la nivel mondial, fie că este vorbe de cei care vin de pe platformele mobile sau de la volanul simulatoarelor de ultimă generație. Iar câștigătorul va fi cu adevărat o parte esențială a echipei noastre de la McLaren. Ne dorim sprijin suplimentar pentru cele două platforme de simulatoare, astfel încât concurența și procesul de selecție vor fi riguroase și spectaculoase”.

Ujesh Desai, vice președinte și general manager al Logitech G a adăugat:
“Logitech G activează în lumea sporturilor electronice încă din primele zile și suntem bucuroși să lucrăm împreună cu McLaren pentru a fi părtași la acest fenomen din esport! Alăturându-ne echipei McLaren în calitate de partener fondator al World’s Fastest Gamer, putem sa intervenim cu expertiza noastră în domeniul platformelor virtuale. Volanele Logitech G Driving Force sunt concepute pentru performanțe extreme și sunt proiectate să câștige. Suntem mândri că le putem oferi acestor evenimente unice. Logitech G și McLaren împărtășesc o obsesie pentru viteză și tehnologie de vârf. Abia așteptăm să vedem ce ne va aduce viitorul”.

Unde lumea reală întâlnește lumea virtuală…
Cu echipe, ligi și jucători din lumea sportului care investesc foarte mult în sporturile electronice – de la Paris Saint-Germain și Manchester City, până la West Ham United și Philadelphia 76ers – colaborările virtuale versus realitate au o tendință de creștere foarte rapidă.

În SUA , sporturile electronice încep să fie în contact cu sporturi precum baseballul și hocheiul. Un raport recent din SUA a constatat că 76% dintre entuziaștii esports preferă acum echivalentul jocurilor în locul transmisiunilor sporturilor inițiale la televizor.

Esport (sportul electronic) este în momentul de față unul dintre cele mai mari sporturi din lume, cu venituri ce le depășesc pe cele de la Hollywood. La nivel mondial, gaming-ul are o valoare de 100 de miliarde de dolari, cu o creștere anuală de aproape 10% iar publicul internațional de esports a ajuns deja la 300 de milioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *