ASUS anunță Lyra, sistemul Wi-Fi tri-band pentru întreaga casă

pressrel_a93tekn95w1bqb05t7opm7dj
ASUS a anunțat Lyra, un sistem Wi-Fi pentru întreaga casă, ce utilizează o tehnologie de rețea avansată pentru a elimina punctele moarte și pentru a furniza o acoperire fiabilă și sigură în fiecare colț.

Sistemul Lyra este proiectat să simplifice rețeaua Wi-Fi. Lyra constă în până la cinci huburi inteligente ce încorporează antene și module Wi-Fi tri-band 802.11ac pentru a crea o singură rețea Wi-Fi, ce se organizează automat pentru a furniza semnal stabil, fără întreruperi pentru fiecare dispozitiv, în întreaga casă. Lyra permite legături fără întreruperi între camere și etaje, conectând automat dispozitivele la cel mai puternic semnal disponibil, fără a fi nevoie de intervenția utilizatorului.

Arhitectura avansată de tip mesh a rețelei Lyra utilizează o frecvență dedicată de 5GHz, pentru a stabili conexiunile între huburi, ce este complet izolată de conexiunile dispozitivelor mobile. Aceasta lasă libere o bandă de 5GHz și una de 2.4GHz pentru conexiunile echipamentelor mobile, având performanțe mai bune pentru multiple dispozitive și mai puțină complexitate comparativ cu soluțiile alternative.

Sistemul Lyra este ușor de extins, fiind potrivit pentru aproape orice tip de locuință, de orice dimensiune. Având un design circular, elegant și discret, ușor de instalat, securitate ASUS AiProtection la nivel comercial și aplicația intuitivă ASUS Lyra pentru configurare și control, Lyra este soluția perfectă, prietenoasă cu familia, ce poate conecta dispozitivele actuale ce necesită o lățime mare de bandă.

Să simplificăm din nou Wi-Fi-ul 
Prin combinarea unui router cu repetoarele Wi-Fi putem extinde acoperirea rețelei, însă repetoarele folosesc adesea standarde Wi-Fi mai vechi, single sau dual band. Acestea pot, de asemenea, să genereze o complexitate inutilă prin crearea mai multor nume de rețele Wi-Fi.

ASUS Lyra elimină toate aceste probleme utilizând un standard Wi-Fi 802.11ac tri-band și mai multe huburi interconectate. Huburile comunică între ele prin intermediul unei rețele dedicate de mare viteză, de 5GHz, iar dispozitivele sunt automat conectate pe benzile rămase de 5GHz sau 2.4GHz, în funcție de capacitățile dispozitivelor și de aglomerarea benzilor.

Lyra creează o rețea pe întreaga suprafață a casei, acoperind până la 557 de metri pătrați, cu un singur nume de rețea (SSID) și conectează automat dispozitivele la hub, oferind cel mai bun semnal în timp ce se deplasează prin casă, astfel încât utilizatorii să se bucure de acces la Internet din orice încăpere.

Antene inteligente pentru un Wi-Fi mai inteligent
ASUS Lyra utilizează antene inteligente pentru a organiza automat rețeaua de 5GHz, care conectează huburile și furnizează un nod de rețea robust și stabil. Atunci când un hub este relocat sau adăugat în rețeaua Lyra, acesta caută automat semnalul de la alte huburi, determinând direcția celui mai bun hub și selectează cele mai bune două antene inteligente. Acest sistem ingenios permite modelelor Lyra să se adapteze la mediu, asigurând o performanță optimă Wi-Fi în orice tip de locuință.

ASUS AiProtection: Securitate la nivel comercial, gratuită pe întreaga durată de utilizare
ASUS Lyra încorporează ASUS AiProtection, un sistem de securitate la nivel comercial, susținut de Trend Micro Smart Home Network. Softwareul AiProtection integrat este complet gratuit pe întreaga durată de utilizare a produsului, cu actualizări automate gratuite, fără alte tipuri de taxe.

AiProtection blochează amenințările de pe Internet, înainte ca acestea să ajungă în rețea, iar dacă un dispozitiv infectat este detectat în rețea, AiProtection îl blochează instant pentru a preveni trimiterea oricărei informații personale către serverele malițioase.

Instalare facilă și administrare ușoară cu aplicația ASUS Lyra
Pe lângă faptul că permite instalarea și configurarea ușoară, aplicația mobilă ASUS Lyra include prezentarea generală a conexiunilor dispozitivelor familiei, o funcție puternică prin care se administrează fiecare dispozitiv conectat, modul de utilizare a internetului și permisiunile aplicațiilor. Aceste informații sunt prezentate într-un format grafic clar, care facilitează monitorizarea datelor utilizate de membrii familiei și istoricului aplicațiilor și ajustează setările individuale după cum este necesar.

Specificații principale ASUS Lyra

  • Antene: 7 interne (4 inteligente, 2 standard, una Bluetooth)
  • Frecvențe de operare: tri-band concurent: 2 x 5GHz / 1 x 2.4GHz
  • Transfer date Wi-Fi:2.4GHz până la 400Mbps; 5GHz (1) până la 867Mbps;5GHz (2) până la 867Mbps
  • Porturi I/O: hub primar: 1 x 1Gbps WAN, 1 x 1Gbps LAN; hub satelit: 2 x 1Gbps LAN
  • Standarde de rețea: IEEE 802.11a/b/g/n/ac, IPv4, IPv6
  • Conținut pachet: Trei huburi Lyra, Adaptor alimentare, Cablu rețea RJ-45, Ghid de configurare rapidă
  • Dimensiuni: 15cm (diametru) x 4.5cm (înălțime)

Despre ASUS:
ASUS face parte din lista „Celor mai admirate companii din lume”, potrivit publicației Fortune, fiind dedicată creării de produse pentru un stil de viață inteligent în prezent și viitor. Portofoliul larg include liniile Zenbo, ZenFone și ZenBook, precum și o varietate de componente și dispozitive IT, alături de soluții AR, VR și IoT. ASUS are peste 17000 de angajați în întreaga lume, printre care și peste 5500 de talente R&D. Urmărind inovaţia şi respectând promisiunea calităţii, în 2016 ASUS a obţinut 4385 de distincţii și venituri de aproximativ 13,3 miliarde USD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *