Google și HTC anunță un acord de cooperare în valoare de 1,1 miliarde USD

Cher Wang (HTC) and Rick Osterloh (Google)
Anumiți angajați HTC – mulți lucrând la smartphone-urile Pixel – se vor alătura Google

Google primește proprietate intelectuală a HTC
printr-un acord de licență non-exclusiv

Tranzacția întărește angajamentul HTC în privința
inovației și business-ului mărcii sale de smartphone-uri

Google (NASDAQ: GOOG, GOOGL) și HTC Corporation (TWSE: 2489) au anunțat astăzi un acord definitiv în cadrul căruia anumiți angajați HTC – dintre care mulți lucrează deja împreună cu Google pentru a dezvolta smartphone-urile Pixel – se vor alătura companiei Google. Ca parte a tranzacției, HTC va primi 1,1 miliarde USD cash din partea Google. Separat, Google va primi o licență non-exclusivă asupra proprietății intelectuale (IP) a HTC.

Acordul este o dovadă a relației strategice pe care HTC și Google o au de zece ani în privința dezvoltării de smartphone-uri premium.

Acest acord vine și în sprijinul continuării strategiei HTC pentru marca sa de smartphone-uri, permițând un portofoliu de produse optimizat, precum și o mai mare eficiență operațională și flexibilitate financiară. HTC va continua să dispună de cel mai mare talent ingineresc, în prezent lucrând la următorul telefon vârf de gamă, după lansarea de succes a modelului HTC U11 din acest an. HTC va continua și construirea ecosistemului de realitate virtuală necesar creșterii business-ului VIVE, în același timp investind și în alte tehnologii de generație nouă, inclusiv Internet of Things, realitatea augmentată și inteligența artificială.

Pentru Google, acest acord întărește și mai mult angajamentul său față de domeniul smartphone-urilor, precum și nivelul general de investiții în dezvoltarea incipientei sale divizii de hardware. Pe lângă echipa de profesioniști experimentați și talentați, Google va continua să aibă acces la IP-ul HTC, pentru a sprijini familia de smartphone-uri Pixel. În plus, pentru Google acest acord reprezintă și o investiție semnificativă în Taiwan, ca punct central esențial al inovației și tehnologiei.

“Ca pionieri ai pieței de smartphone-uri, suntem foarte mândri de istoricul nostru în inovație. Sistemul nostru unic de excelență în domeniul smartphone, inclusiv portofoliul nostru de IP, precum și echipa talentată și capabilitățile de integrare a sistemelor, a venit în sprijinul Google pe piața Android,” a declarat Cher Wang, președinte și CEO al HTC. “Acest acord este un pas următor al parteneriatului nostru îndelungat, permițând companiei Google să facă un salt enorm înainte al diviziei sale de hardware, și totodată asigurând continuitatea inovației HTC în domeniul smartphone-urilor și realității virtuale VIVE. Considerăm că HTC s-a poziționat optim pentru păstrarea bogatei noastre moșteniri inovatoare și pentru realizarea potențialului unei noi generații de produse și servicii conectate.”

“HTC este un partener vechi al Google, și a creat unele dintre cele mai frumoase dispozitive premium de pe piață,” a declarat Rick Osterloh, Senior Vice President al diviziei Hardware de la Google. “Suntem încântați, și abia așteptăm să primim membrii echipei HTC care ni se vor alătura la Google pentru a alimenta inovația și dezvoltarea viitoarelor produse de hardware de larg consum.”

Tranzacția, supusă aprobărilor normative și condițiilor obișnuite de încheiere, urmează a fi finalizată la începutul anului 2018.

Evercore a servit drept consilier financiar pentru HTC, iar Gibson Dunn și Tsar & Tsai drept consilieri juridici. Lazard a fost consilier financiar pentru Google, iar Cleary Gottlieb și Lee & Li drept consilieri juridici.

Despre HTC
HTC Corporation își dorește să aducă strălucire vieții. Ca inovator global în domeniul tehnologiei și dispozitivelor mobile, HTC a adus produse premiate și premiere în industrie încă de la fondarea sa, în 1997, inclusiv apreciata gamă de smartphone-uri HTC U și liderul industriei realității virtuale, HTC VIVE. Căutăm strălucirea în tot ceea ce facem, creând design-uri de vârf și experiențe inovatoare în domeniul mobil și al realității virtuale pentru consumatori din toată lumea. HTC este listată la bursa Taiwan Stock Exchange (TWSE: 2498).www.htc.com

Despre Google
Misiunea Google este de a organiza informația globală și de a o face accesibilă și utilă la nivel universal. Prin intermediul unor produse și platforme precum Search, Maps, Gmail, Android, Google Play, Chrome și YouTube, Google joacă un rol semnificativ în viața de zi cu zi a miliarde de oameni, devenind una dintre cele mai bine-cunoscute companii din lume. Google este o subsidiară a

Alphabet Inc.

Clarificare:
Acest comunicat de presă conține declarații anticipative, ce pot include proiecții ale rezultatelor viitoare ale operațiunilor, condițiilor financiare sau perspectivelor de afaceri, bazate pe informațiile proprii și din alte surse. Rezultatele efective ale operațiunilor, condițiilor financiare sau perspectivelor de afaceri pot fi diferite de cele exprimate sau implicite în aceste declarații anticipative, dintr-o varietate de motive, inclusiv dar fără a se limita la: cerințe ale pieței de profil, fluctuații de preț, competiție, condiții economice internaționale, probleme ale lanțului de furnizori, fluctuații ale cursului de schimb valutar, precum și alți factori și riscuri ce nu pot fi controlate de noi. Declarațiile anticipative din acest comunicat reflectă părerea HTC la data publicării acestuia. HTC nu-și asumă obligația de a actualiza aceste declarații anticipative în cazul unor evenimente sau circumstanțe ulterioare acestei date.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *