Platanul legendar DJ: electrizați pasiunea maselor cu Technics

  • Direct Drive SL-1210MK7 cu rotație stabilă remarcabilă
  • Funcție nouă de redare în revers
  • Iluminator pentru Stylus pentru o vizibilitate sporită cu LED de luminozitate mare

 

București, 18 februarie 2019 – Technics a prezentat noul platan DJ Direct Drive SL-1200MK7 la Convenția Panasonic. Lansarea globală a acestor două produse a avut loc la CES din acest an. Ambele modele au fost dezvăluite pentru prima dată publicului european în Frankfurt.

Platanul moștenește designul tradițional al aceleiași serii și păstrează aceeași ușurință în utilizare, fiabilitate și durabilitate de neegalat, având acum adăugat un motor coreless direct drive și tehnologii de amplificare a sunetului. Conține de asemenea noi funcții de redare DJ, precum redarea în revers. SL-1210MK7 a fost lansat ca prima consolă DJ standard cu platan din ultimi nouă ani.

Despre seria Technics 1200

SL-1200 a fost lansat ca un pick-up cu platan direct drive popular în anul 1972, devenind un succes de talie mondială, cu vânzări cumulate de 3.500.000 unități pe serie. Argumentele sale imbatabile au fost cuplul puternic, operarea facilă și durabilitatea excepțională. S-a bucurat în egală măsură de admirația audiofililor și a DJ-ilor, permițându-le acestora din urmă să dezvolte cultura DJ în zone precum muzica dance electronică. Această serie cult este în prezent apreciată de DJ-ii din întreaga lume.

Tot ce așteptați de la Technics și ceva în plus

Motor coreless direct drive pentru o rotație stabilă și un cuplu puternic.

Sistemul direct drive utilizează un motor cu rotație lentă pentru a acționa direct platanul. Acest sistem prezintă numeroase avantaje. Oferă o performanță ridicată, precum precizia rotației și un cuplu puternic, nu necesită înlocuirea pieselor și își menține fiabilitatea pe o perioadă îndelungată. Cu toate acestea, se spune că sistemul direct drive produce uneori fluctuații de cuplu, cunoscute ca efectul ”cogging”. Pentru SL-1210MK7 a fost dezvoltat un nou motor coreless direct drive. Motorul folosește un stator fără miez. Renunțarea la miezul de fier din stator a eliminat cauza fluctuațiilor. În plus, forța magneților din rotor a fost ridicată la cel mai înalt nivel posibil. iar golul dintre magneții statorului și rotorului a fost îmbunătățit, obținând astfel o performanță a cuplului care o egalează pe cea a SL-1200MK5. Încorporând o rotație uniformă și un cuplu puternic, acest motor reproduce cu fidelitate și acuratețe sunetele de la groove la înregistrări analogice.

Funcția de redare în revers extinde gama de stiluri disponibile pentru DJ

Platanul se rotește în revers prin apăsarea simultană a butonului de selectare a vitezei și a butonului Start/Stop, extinzând astfel gama de stiluri disponibile pentru DJ.

*Pentru a utiliza funcția de redare în revers, întrerupătorul de pe unitatea principală trebuie să fie pornit.

* Cartușul utilizat al dozei trebuie să suporte funcția scratch play.

 

Cuplu de pornire/funcție de ajustare a vitezei de frânare

SL-1200MK7 utilizează cea mai recentă tehnologie de control al motorului rafinată prin dezvoltarea produselor Panasonic Blu-ray disc. Cu ajutorul unui microcomputer, această tehnologie avansată de comandă a motorului asigură o performanță ridicată în rotație normală și răspunde de asemenea cu precizie la o gamă variată de stiluri DJ, precum funcția de scratching.

Cuplul de pornire și viteza de frânare pot fi reglate individual pentru a se adapta preferințelor utilizatorului.

Iluminator pentru stylus cu luminozitate ridicată și LED cu durată de viață îndelungată

Iluminatorul pentru stylus prezintă o structură nouă de împingere și utilizează un LED alb cu luminozitate ridicată și o durată de viață îndelungată. Zona de iluminare și intensitatea au fost revizuite pentru a asigura o vizibilitate sporită a vârfului stylus-ului în comparație cu modelele anterioare, chiar și în condiții de lumină slabă.

Performanța îmbunătățită de urmărire și acuratețe pentru reproducerea cu fidelitate a sunetului

Brațul de pick-up ultra sensibil citește cu precizie semnalul stocat în canalul discului.

Brațul de pick-up, responsabil pentru citirea cu precizie a semnalului urmărind canalul de pe disc este un braț universal cu balans static cu formă S, o altă tradiție Technics. Tubul brațului de pick-up este confecționat din aluminiu ușor, foarte rigid. Secțiunea de rulmenți a construcției balansierelor brațului de pick-up constă dintr-o carcasă prelucrată prin așchiere și rulmenți de înaltă precizie pentru o performanță excelentă de urmărire cu salturi minime ale stylus-ului, chiar și în condiții dure de redare ca de exemplu scratching.

Platan cu structură în două straturi, cu o performanță sporită de amortizare a vibrațiilor.

Platanul pe care se așează discul de vinil prezintă o structură în două straturi cu cauciuc de matisare pe tot spatele, pentru a elimina rezonanța nedorită în platanul din fontă de aluminiu. Platanul oferă o rigiditate ridicată și caracteristici impresionante de amortizare a vibrațiilor pentru a preveni transmiterea vibrațiilor dăunătoare către disc și pentru a reda un sunet clar.

Carcasă rigidă și izolator de amortizare pentru anularea eficientă a tuturor vibrațiilor

Șasiul, o piesă esențială pentru reducerea vibrațiilor externe, moștenește tehnologia de amplificare a calității audio perfecționată prin dezvoltarea platanelor vârf de gamă. Șasiul din fontă de aluminiu este integrat rigid cu un material special constând din ABS armat cu fibră de sticlă, pentru o construcție în două straturi. Combinația dintre acest material special cu rigiditate ridicată și un șasiu metalic a ridicat rigiditatea și performanța de amortizare a vibrațiilor la niveluri superioare, ceea ce a avut ca rezultat o carcasă robustă, pentru reproducerea superbă a sunetului.

Izolatorul este format dintr-un arc și un tampon de cauciuc pentru a asigura caracteristici de frecvență optime. Pe lângă o calitate superioară a sunetului și o rezistență superbă, anulează de asemenea în mod eficient vibrațiile externe, chiar și la niveluri foarte ridicate ale sunetului.

Bornele cablurilor de putere/ale dozei previn întreruperea cablurilor

Bornele cablurilor de putere/ale dozei permit detașarea cablurilor. Acestea sunt placate cu aur pentru a minimiza degradarea sunetului. Având în vedere că bornele permit deconectarea cablurilor, întreținerea cablurilor este facilă iar cablul preferat al dozei poate fi utilizat pentru rezultate optime, personalizate.

Funcția de control al ruliului permite reglarea cu precizie și stabilă a ruliului

Viteza de rotație poate fi setată la 33-1/3 rpm, 45 rpm sau 78 rpm.* Funcția de control al ruliului permite ajustarea fină a vitezei între ±8%/±16%. Funcția permite un control precis și stabil al ruliului grație controlului digital cu performanță și precizie de urmărire îmbunătățite.

*Pentru a utiliza viteza de 78 rpm, întrerupătorul de pe unitatea principală trebuie să fie pornit.

Design negru complet

SL-1200MK7 este dotat cu butoane și braț de pick-up de culoare neagră, respectând dispunerea clasică a butoanelor din seria SL-1200. Cu o textură mată, impresionantă, noul design negru complet se prezintă într-un stil atrăgător și rafinat. Lampa cu LED poate fi setată să lumineze în roșu sau albastru, amplificând efectul spectacolului oferit de DJ.

Pentru mai multe informații vă invităm să consultați: technics.com, sau să urmăriți technics.global pe Facebook sau @technics pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *