Nokia introduce un nou portofoliu de terminale sub deviza „Love it. Trust it. Keep it.”

Lansari Nokia 8 aprilie

Brandul finlandez de telefoane mobile HMD Global introduce șase noi terminale Nokia în Europa care fac parte din trei categorii distincte, extinde gama de accesorii audio și încurajează consumatorii să își păstreze telefoanele pentru mai mult timp

  • Seria X: Nokia X20 și Nokia X10 – calitate îmbunătățită și experiențe care vor fi îndrăgite, cu o garanție de trei ani și o carcasă 100% biodegradabilă prin compost, care protejează terminalul împotriva picăturilor accidentale și alunecării terminalului din mână
  • Seria G: Nokia G20 și Nokia G10 – caracteristici inovatoare într-un pachet sigur care oferă încredere, susținut de cea mai lungă durată de viață a bateriei de până acum
  • Seria C: Nokia C10 și Nokia C20 – smartphone-uri esențiale pe care vrei să le păstrezi mulți ani, datorită rezistenței de durată pe care o oferă

București, 8 aprilie 2021 – HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane și accesorii, a anunțat astăzi cea mai mare lansare de până acum care aduce șase smartphone-uri noi din trei categorii distincte – Nokia X20, Nokia X10, Nokia G20, Nokia G10, Nokia C20 și Nokia C10.

Gama de top, Nokia seria X, gama intermediară, seria G și gama entry-level, seria C, oferă experiența de calitate pe care consumatorii o așteaptă de la compania europeană producătoare de telefoane mobile. Produsele sunt concepute pentru a fi rezistente la interior și la exterior datorită securității de vârf din industrie[i], durabilității superioare și promisiunii de a oferi cele mai noi opțiuni software, astfel încât telefonul să poată fi păstrat mai mult timp.

„Astăzi este un moment mai important decât o lansare de produs obișnuită. Ultimele 12 luni au fost, fără îndoială, o provocare, însă ne-au oferit și un moment de răgaz să ne gândim și să ne pregătim pentru următorul mare pas din călătoria noastră. În calitate de companie finlandeză, abordarea noastră față de tehnologie și afaceri pune oamenii în prim-plan și acest lucru se reflectă în noua gamă de smartphone-uri. Vrem ca oamenii să își iubească telefoanele. Lansarea HMD Mobile, o piatră de hotar în drumul de a deveni un furnizor holistic de produse mobile, amplifică acest lucru și este doar începutul. Vrem să aveți încredere că punem securitatea în centrul a tot ceea ce facem: smartphone-urile Nokia vin cu actualizări de securitate și de software menite să ofere siguranță suplimentară. Și vrem ca oamenii să-și păstreze telefoanele mai mult timp, datorită durabilității care caracterizează terminalele noastre”, a spus Florian SeicheCEOHMD Global.

„Pentru echipa noastră, gândirea inovatoare caută să ofere experiențe de mare valoare pentru cei care se poate să nu fi avut acces la ele înainte. Milioane de oameni se bazează pe un terminal Nokia pentru nevoile lor de zi cu zi, de la conectivitatea de bază, la plăți și creativitate. Ne pasă de oamenii care au încredere în telefonul lor. De aceea, promisiunea noastră de securitate, neegalată în industrie, este oferită pe toate noile game: X, G și C toată lumea merită să se simtă în siguranță. Este important pentru noi ca oamenii își poată păstra telefonul mai mult timp. Aceste produse sunt construite pentru a rezista în interior și în exterior, datorită promisiunilor noastre la nivel de actualizări și rezistență superioară. Și vrem ca oamenii să-și iubească în continuare telefonul. Seria X ne permite să oferim avantajele parteneriatelor noastre în exclusivitate cu Qualcomm și ZEISS Optics. Echilibrul perfect între specificațiile oferite și accesibilitate se regăsește în seria G. În același timp, seria C prosperă prin furnizarea de tehnologii de înaltă valoare pe piața smartphone-urilor. Sunt mândru de nișa pe care am modelat-o ​​pe această piață extrem de competitivă”, a declarat Stephen TaylorCMOHMD Global.

Seria X se lansează cu Nokia X20 și Nokia X10

Nokia X20 și Nokia X10 fac parte din gama de vârf din noul portofoliu. Depășind limitele gamei de mijloc, aceste smartphone-uri oferă experiențe și calitate mult peste prețul lor. Ambele folosesc cea mai recentă platformă mobilă Qualcomm® Snapdragon™ 480 5G care oferă performanțe la nivel înalt și acoperire 5G la nivel global[ii]. Terminalele Nokia sunt construite pentru a trece testul timpului, datorită durabilității și longevității lor caracteristice. Rezistența la nivel de hardware este dublată de trei ani de actualizări de securitate și de software, gândite pentru a încuraja consumul durabil, pentru a extinde ciclul de viață al produsului și pentru a reduce deșeurile electronice.

„Toate telefoanele Nokia sunt supuse unor teste semnificative de durabilitate, astfel că, până la momentul în care sunt disponibile pentru achiziționare, suntem pe deplin încrezători că fanii noștri pot avea încredere că vor folosi terminalele fără probleme ani de zile. Înțelegem că se pot face mai multe pentru a rezolva aceste probleme, motiv pentru care lucrăm constant pentru a ne dezvolta oferta și a continua să ne bazăm pe acești pași inițiali. Potrivit Biroului European pentru Mediu, dacă toate persoanele din Europa ar folosi smartphone-urile pe care le dețin pentru un an în plus, amprenta de carbon ar fi redusă până în anul 2030 cu echivalentul a două milioane de mașini retrase de pe drum[iii]”, a spus Ruben LehmannVice President EuropeHMD Global.

Terminalele vin cu interfața Android™ One și beneficiază de sistemul de operare Android 11 direct din cutie. Renumitele lentile ZEISS Optics și soluțiile inovatoare de AI se află în centrul opțiunilor de imagine impresionant de versatile. Cu un ecran lat de 6,67″ Full HD în format punch-hole, tot conținutul va fi livrat pe un ecran clar și atrăgător. Ambele dispozitive au o rezistență la stropire de nivelul IP52, iar X10 și X20 vor beneficia și de sistemul de răcire Vapor, o inovație de top care ajută la menținerea dispozitivelor la o temperatură corectă în timpul momentelor de solicitare continua, cum ar fi jucarea anumitor jocuri.

Nokia X20 și Nokia X10 vin, de asemenea, cu o garanție extinsă de trei ani de actualizări de software (depășind standardul în industrie la nivel de actualizări de software) și sunt comercializate cu o carcasă 100% biodegradabilă prin compost – concepută pentru a putea fi scăpată pe jos fără grijă, dar și ușor asimilată de sol – astfel încât să poată fi păstrat și utilizat pentru mai mult timp.

Încărcătorul și căștile nu mai sunt incluse în cutiile terminalelor, ajutând astfel la reducerea celor 12.000 tone de deșeuri electronice generate de încărcătoarele de telefoane mobile din Uniunea Europeană[iv]. Dacă este necesar, încărcătoarele pot fi achiziționate de pe Nokia.com. Suma strânsă va fi donată către CLEAR RIVERS, organizație caritabilă care luptă pentru eliminarea deșeurilor de plastic din canalele navigabile internaționale.

Nokia X20 vine cu o cameră frontală impresionantă de 32MP și o cameră quad principală de 64MP. Noua funcție Dual Sight va activa simultan două camere, astfel încât un moment să poată fi surprins din mai multe laturi sau unghiuri. Acesta poate fi îmbunătățit cu o serie de opțiuni de watermarking.

Aducând o valoare excepțională gamei, Nokia X10 îi va mulțumi pe cei cu bugete sub 1.350 RON. Camera quad de 48MP cu mod cinematic este îmbunătățită cu o suită de instrumente de editare profesională, astfel încât să poată fi personalizat, stilizat și partajat un conținut remarcabil care să îi inspire pe cei din jur.

Seria G se lansează cu Nokia G20 și Nokia G10

Seria G reprezintă echilibrul perfect al satisfacerii nevoilor zilnice printr-o tehnologie simplă de rezolvare a problemelor. Ambele telefoane din gama G dispun de o durată de viață de până la trei zile a bateriei[v] – cea mai extinsă de până acum pentru un smartphone Nokia. Nokia G20 este susținut de promisiunea Android, disponibilă pe toate smartphone-urile Nokia. Aceasta presupune trei ani de actualizări lunare de securitate, pentru a vă menține datele cât mai sigure, și doi ani de actualizări ale sistemului de operare. Primii membri se alătură seriei G cu longevitatea caracteristică, un nou nivel de securitate datorită deblocării faciale și amprentei laterale, precum și un afișaj impresionant de 6,5” de tip „teardrop”, cu un plus de luminozitate la îndemână.

Nokia G20 este un studio creativ portabil care încape într-o palmă. Cu o cameră uimitoare de 48MP, spațiu de stocare amplu și sunet surround OZO imersiv, pot fi surprinse și apoi retrăite momentele memorabile în toată splendoarea lor.

Nokia G10 are o cameră principală triplă și posibilități avansate de a surprinde imagini prin moduri de fotografiere îmbunătățite prin AI, astfel încât amintirile să fie perfect păstrate chiar și prin setări dificile pentru lumină slabă.

Seria C include Nokia C20 și Nokia C10

Seria C aduce o valoare uimitoare și face ca tehnologia smartphone-urilor de înaltă calitate să fie accesibilă tuturor. Cele mai recente completări la gama populară prezintă caracteristici mult iubite, cum ar fi ecranul HD de 6,5”, la prețuri uimitoare. Acestea beneficiază de Android 11TM (ediția Go), adăugând viteze cu până la 20% mai mari și caracteristici de securitate îmbunătățite, precum și durabilitatea smartphone-ului Nokia cu actualizări trimestriale de securitate timp de doi ani.

Nokia C20 este un smartphone de o valoare deosebit de ridicată, care beneficiază de funcții remarcabile ce includ blițul LED pe ambele fețe ale terminalului pentru a surprinde acele momente speciale chiar și într-un mediu cu lumină slabă.

Nokia C10 este cel mai accesibil dispozitiv din noul portofoliu. Cu o calitate superioară a construcției și un design nordic elegant, acesta se alătură portofoliului ca rezultat al testării riguroase. Carcasa ergonomică cu finisaj din micro-textură confirmă faptul că este construit pentru a trece testul timpului.

HMD Mobile construiește pe succesul HMD Connect

Este anunțată și noua rețea mobilă marca HMD Global, HMD Mobile, ce oferă simplitate și valoare clienților ce achiziționează terminale Nokia. Intrând pe prima sa piață ca operator independent de rețea virtuală mobilă (MVNO), HMD Mobile continuă succesul soluției globale de roaming a brand-ului, HMD Connect, care a fost lansată în martie 2020. Noul serviciu este lansat în Marea Britanie luna aceasta, având în plan o lansare globală etapizată.

„HMD Mobile este construit pe un fundament de încredere, simplitate și flexibilitate, unde sunt plătite doar funcțiile folosite la ordinea zilei, fără abonamente pe termen determinat sau premium. Această lansare importantă prezintă ambiția noastră de a deveni cea mai bună sursă unică pentru toate nevoile consumatorilor în materie de telefonie mobilă”, a spus Janne Lehtosalo, VP of Services, HMD Global.

Nokia Lite Earbuds - BH 205

Gama de accesorii audio Nokia se extinde prin Nokia Lite Earbuds

Nokia Lite Earbuds dispun de comenzi tactile ușor de învățat pentru muzică, asistent vocal și apeluri și sunt disponibile începând de astăzi la nivel global. Respectând designul premium și durata impresionantă de viață a bateriei telefoanelor Nokia, carcasa de buzunar va suporta aproximativ șase încărcări suplimentare pentru căștile de încredere[vi], care reprezintă echivalentul a 36 de ore de redare impecabilă, o durată aproape dublă față de standardul industriei.

Prețuri și disponibilitate

  • Nokia X20 va fi disponibil în România începând din luna iulie, în opțiunile de culori Midnight Sun și Nordic Blue, la prețul mediu recomandat de 1599 RON, și va avea configurația de 6/128GB.
  • Nokia X10 va fi disponibil în România începând din luna iunie, în opțiunile de culori June in Forest și Snow, la prețul mediu recomandat de 1349 RON, și va avea configurația de 4/128GB.
  • Nokia G20 va fi disponibil în România începând din luna mai, în opțiunile de culori Night și Glacier, la prețul mediu recomandat de 769 RON, și va avea configurația de 4/64GB.
  • Nokia G10 va fi disponibil în România începând din luna mai, în opțiunile de culori Night și Dusk, la prețul mediu recomandat de 629 RON, și va avea configurația de 3/32GB.
  • Nokia C20 nu va fi disponibil în România în această etapă.
  • Nokia C10 nu va fi disponibil în România în această etapă.
  • Nokia Lite Earbuds (BH205) vor fi disponibile în România în opțiunile de culori Polar Sea și Charcoal, la prețul mediu recomandat de 225 RON.
  • HMD Mobile se lansează în Marea Britanie la sfârșitul lunii aprilie, iar lansarea globală este planificată în perioada următoare. Este disponibil pentru achiziționare direct de pe Nokia.com/phones

Imagini

Vă rugăm să vizitați biroul de presă pe website, AICI

[i] Telefoanele Nokia conduc clasamentele de încredere, Counterpoint, 2020: https://www.counterpointresearch.com/nokia-phones-lead-trust-rankings-based-on-software-security-updates-build-quality/

[ii] Semnalul 5G este limitat și există posibilitatea ca acesta să nu fie suportat de furnizorul dvs. de servicii de telecomunicații. Viteza propriu-zisă depinde de rețea și de alți factori.

[iii] Environmental European Bureau: Coolproducts-briefing.pdf (kinstacdn.com)

[iv] Conform Comisiei Europene, în 2019 încărcătoarele de telefon au fost responsabile de aproximativ 12,000 tone de e-waste numai în UE: CLEAN-Common-charger-impact-assessment-study_draft.pdf (politico.eu)

[v] Bazat pe teste reale de utilizare effectuate de HMD Global. Mai multe informații aici: https://www.nokia.com/phones/en_int/nokia-fast-wall-charger-18w

[vi] Durata de redare a căștilor este de până la 6 ore la o singură încărcare. Carcasa complet încărcată oferă până la cinci încărcări suplimentare, ceea ce face ca timpul total de redare să ajungă până la 36 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *