Samsung și Intel: Un nou prag în inovația la nivelul rețelelor mobile și noii generații vRAN

Companiile finalizează primul apel pe platforma vRAN 3.0 a Samsung cu viitoarele procesoare Intel® Xeon®

București, România – 29 februarie 2024 – Samsung Electronics Co., Ltd. a finalizat cu succes primul apel de la un capăt la altul (end-to-end) într-un mediu de laborator cu un viitor procesor Intel® Xeon® (codificat Granite Rapids-D), pe o rețea virtualizată Open RAN bazata pe vRAN 3.0 de la Samsung. Această realizare a Samsung și Intel reprezintă un alt punct de referință în colaborarea pe mai mulți ani dintre companii și reflectă devotamentul mutual al acestora în avansarea Open RAN virtualizat pentru performanțe și capacitate îmbunătățite.

Companiile au finalizat apelul de date end-to-end în laboratorul de cercetare și dezvoltare al Samsung din Korea utilizând RAN virtualizat și compatibil cu O-RAN de la Samsung (vRAN), integrat cu Granite Rapids-D de la Intel, dar și cu rețeaua nucleu (Core) și dispozitivele de test Samsung. În timpul testului, Samsung a obținut îmbunătățiri semnificative, inclusiv o reducere a consumului de energie. Rezultatele testului vor fi demonstrate în cadrul Mobile World Congress 2024, la standul Samsung Networks.

Această realizare tehnică se bazează pe colaborarea îndelungată dintre cele două companii, începută în 2017, care a dus la implementări vRAN de nivel comercial la scară largă cu operatori de nivel 1. Companiile au colaborat la fiecare generație de procesoare Intel pentru a îmbunătăți rețeaua virtualizată, inclusiv procesoarele Intel Xeon Scalable de a 3-a generație în 2021 și procesoarele Intel Xeon Scalable de a 4-a generație în 2023. Cu procesoarele Intel Xeon Scalable de a 4-a generație, companiile au finalizat primul apel de date într-o rețea comercială, în doar patru luni de la disponibilitatea comercială a procesoarelor.

,,Ca inovator global în vRAN, cu implementări comerciale de scară larga, Samsung își asumă angajamentul de a-și extinde ecosistemul cu parteneri de frunte din industrie, precum Intel, și de a rămâne în fruntea transformării orientate către software. Acest prim apel reprezintă capacitatea incomparabilă a Samsung de a furniza rețele mobile de viitor și la întregul potențial al acestora, adoptând un model virtual și deschis.”,  a declarat Dong Geun Lee, vicepreședinte executiv și șef al grupului de strategie tehnologică, divizia de rețele din cadrul Samsung Electronics. „

,,Finalizarea primului apel pe Granite Rapids-D, mult înainte de disponibilitatea generală, este o realizare remarcabilă și reflectă colaborarea strânsă dintre Samsung și Intel de-a lungul anilor. Rămânem angajați în a conduce roadmap-ul nostru de procesoare Intel Xeon multi-generaționale pentru a oferi soluțiile de care operatorii au nevoie și pentru a permite noi inovații în domenii precum eficiența energetică, capacitatea vRAN și Inteligență Artificială.”, a declarat Cristina Rodriguez, vicepreședinte și manager general, divizia de rețele de acces wireless la Intel.

Pe lângă integrarea software-ului Samsung vRAN pe Granite Rapids-D, Samsung și Intel colaborează pentru a stimula inovațiile bazate pe Inteligență Artificială și a facilita posible scenarii de utilizare în rețelele de acces radio viitoare, cum ar fi optimizarea puterii de emisie, direcționarea traficului, îmbunătățirea eficienței spectrale sau detectarea anomaliilor.

Samsung a fost pionier în livrarea cu succes a soluțiilor 5G end-to-end, inclusiv chipset-uri, radiouri și Core. Prin cercetare și dezvoltare continuă, Samsung susține industria în avansarea rețelelor 5G cu portofoliul său de produse lider pe piață, de la vRAN 3.0, Open RAN, Core, la soluții de rețea private și instrumente de automatizare bazate pe Inteligență Artificială. În prezent, compania oferă soluții de rețea operatorilor mobili care furnizează conectivitate pentru sute de milioane de utilizatori la nivel mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *