Cum să alegi monitorul perfect pentru o utilizare îndelungată

Caracteristicile necesare alegerii unui monitor atunci când petreci foarte mult timp lucrând

monitor Philips

Diversitatea de care avem parte în materie de monitoare oferă oricărei persoane modelul de care are nevoie. Totuși, unele persoane petrec mai mult timp decât este indicat în fața monitorului iar în anumite domenii precum graphic design, programare, expertiză financiară sau orice job care implică munca de birou, anumite caracteristici ale monitorului pot eficientiza procesul de realizare a sarcinilor. MMD, brand partener pentru monitoarele Philips, a stabilit care sunt necesitățile utilizatorilor astfel încât timpul petrecut în fața ecranului să fie unul plăcut.

  • Durerea de spate și gât: Pentru a evita disconfortul fizic și a face timpul petrecut în fața monitorului mai confortabil, caracteristicile ergonomice care susțin o poziție bună a corpului ar trebui să fie grija principală în alegerea unui monitor.
  • Suportul cu înălțime ajustabilă reprezintă un punct bun de pornire în procesul de selecție. Înălțimile joase, pornind de la nivelul biroului au tendința de a maximiza confortul lecturării iar suportul ajustabil permite reglarea monitorului la nivelul liniei de vizibilitate.
  • Philips SmartErgoBase oferă opțiuni variate precum înălțimea sa, centru de rotație, înclinare și rotire pentru ajustarea unghiului în care este poziționat monitorul. Toate aceste opțiuni pot maximiza confortul și micșora oboseala fizică a unei zile lungi de muncă, permițând chiar poziționarea monitorului la nivelul biroului. Un avantaj este faptul că reduce aglomerarea cablurilor, astfel oferind un aspect plăcut spațiului de muncă.
  • Ochi obosiți: Cine nu a simțit disconfort optic după multe ore de utilizare a unui monitor? Următorul pas în stabilirea mediului de lucru perfect este reducerea efectelor extenuării în condiții de lumină slabă și unde de lumină albastră dăunătoare. Undele scurte de lumină albastră pot cauza efecte dăunătoare ochilor și slăbi vederea în timp. Tehnologia Philips SoftBlue oprește anumite nunațe de albastru direct de la sursă prin alterarea componentei hardware, păstrând astfel culorile originale. Acest lucru este în contrast cu metodele bazate pe filtre, care oferă ecranelor protecție de sticlă ce redau culorilor nuanțe de galben. În cel mai bun caz, acest lucru diminuează experiența de vizionare și în cel mai rău caz, imaginea devine inutilizabilă. Altă metodă de a reduce undele scurte de lumină albastră este LowBlue Mode, o tehnologie software inteligentă.
  • Tehnologia Flicker-free reglează luminozitatea și reduce efectul de flicker pentru o vizionare mult mai confortabilă. Datorită modului în care este controlat nivelul de luminozitate, cu iluminare LED laterală, unii utilizatori detectează un efect pe ecran, care are ca rezultat oboseala ochilor. Tehnologia Flicker-free aplică o nouă soluție pentru controlul luminozității, care să aducă mai mult confort vizual. O altă caracteristică destinată cititului este modul EasyRead care oferă o experință similară cu cititul clasic de pe hârtie și face mai plăcut procesul de lecturare.
  • Cabluri dezordonate: Prea multe cabluri și prea puține porturi de conectat au constituit întotdeauna o problemă pentru ultilizatori. Următoarele caracteristici vin cu soluții la această problemă:
    • USB-C se potrivește perfect pentru utilizatori de ultra-book și transformă monitorul într-un hub, transformând până și cele mai limitate și puțin flexibile locuri de muncă, din punct de vedere al conectivității. USB-C garantează acces la perifericele conectate la monitor și are nevoie de un singur cablu USB SuperSpeed pentru transmisie video și audio, plus conectarea la Internet și Intranet.
    • Structura de mai multe monitoare crește productivitatea și permite rezolvarea fără probleme a mai multor sarcini simultan, precum monitoare care permit configurări de tip Daisy Chaining. În această structură sunt conectate o serie de monitoare folosind un singur cablu DisplayPort de la unul la altul.

Camere web nesigure: Camerele web sunt rapide și permit păstrarea legăturii cu colegi și parteneri din toate colțurile lumii dar sunt și riscante prin prisma faptului că reprezintă o cale de acces în compania ta. În cazul preluării controlului de către un hacker pot facilita un punct de acces neautorizat. Pop-up webcams oferă confort cu o fracțiune de risc: camera web este dezvăluită în momentul în care este utilizată într-o întâlnire și se retrage în portul său atunci când nu este utilizată.

  • Efecte ecologice: Tot mai multe persoane încearcă să ia decizii cu implicații ecologice atunci când cumpără un nou gadget. Alegerea unui monitor cu tehnologii eco-friendly ajută la minimizarea nivelului de CO2 și a altor efecte ale mediului.
  • Tehnologia PowerSensor reduce consumul de energie cu până la 80% și ajută la reducerea emisiei de CO2 prin detectarea poziției față de monitor.
  • Mercurul este una dintre cele mai toxice substanțe naturale și afectează oamenii și animalele. Alegerea optimă pentru a reduce impactul dispozitivelor asupra mediului o reprezintă monitoarele mercury-free precum monitoarele LED Philips.

Aceste caracteristici ale monitoarelor sunt cheile principale pentru prelungirea confortului și timpului petrecut în fața unui monitor. Ele pot ajuta la alegerea unei poziții confortabile, la productivitate și implicare, indiferent de durata proiectului sau a timpului de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *