Flori pe bicicleta

Suna romantic sa se opreasca la poarta ta, fata frumoasa, un curier cu o bicicleta iar portbagajul sau cosul pus pe coarnele ghidonului sa fie plin de flori proaspete, culese special din gradina sau din sera pentru tine. Sa auzi soneria Pegasului cum te cheama la poarta sa-ti iei cadoul trimis de cel drag sau de admiratorul anonim. Cand am vazut prima data pe retelele de socializare si pe bloguri ca exista florarii care au adoptat programul “Flori pe bicicleta”, am fost fericita!

Stau asa si ma gandesc poate ca intr-o zi se va organiza o bataie cu flori de pe biciclete. Sa zboare mii de petale si de parfurmuri pretutindeni, iar biciclistii veseli sa se rasfete aruncand unul in celalat cu garofite parfumate si trandafiri mandrii.

Evident ca si biciclete electrice se pot inscrie in competiei.
Mi s-ar parea insa de domeniul basmului sa se dezvolte comertul stradal pe biciclete, cum erau odinioara neobositii vanzatori ambulanti, care strigau pe strazile oraselor mari:”Oua de vanzare! Carne, branza si lapte proaspate de vanzare!” Orasenii comozi ieseau la ferestrele caselor sau apartamentelor si faceau doar un semn. Stiu ca veti riposte si veti spune:”Boala curata! Marfuri pastrate si livrate in conditii nefaste”, dar daca bicicleta este prevazuta cu un cos iar acolo se poate pune o lada frigorifica?

Afacerea fiecaruia mai tine si de gradul de inventivitate si de gandirea eficienta: fara investitii banesti sau cu bani putini, sa scoata maximum de profit. Poate ca toti oamenii din piete, daca ar avea biciclete si ar colinda orasele, ar vinde mai mult si mai repede si si-ar face clienti fideli in sistemul precomenzilor.
De pilda cumparatorul ar putea spune: “Vreau cinci dovleci mari si galbeni pentru Halloween! Am nevoie si de patru kilograme de gutui pentru dulceata si un buchet imens de crizanteme!”

Realizati cat timp si cate resurse umane s-ar economisi in acest mod? Toti cei care au de gand sa puna la punct un astfel de comert stradal cu un mijloc de deplasare care nu consuma nimic trebuie sa afle ca:
-voucherul Bucuresti 500 este valabil
-multe dintre biciclete sunt la reducere
-isi pot achita in rate “mijloacele de productie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *